Nieuwe geregistreerde vuurwerkmedicatie, daarom geen Alprazolam meer beschikbaar.

Dit jaar is er een belangrijke verandering in de regelgeving. Het is namelijk niet meer mogelijk om Alprazolam aan dieren voor te schrijven, ook niet als uw huisdier hier in het verleden goed op gereageerd heeft.

 

Vuurwerkavond dinsdag 29 oktober.

Veel dieren zijn bang voor vuurwerk, schrikken de rest van het jaar van onweer, lawaai makende vrachtwagens en andere harde geluiden. Herkent u uw huisdier hierin, komt u dan naar de vuurwerklezing van dinsdag 29 oktober. Tijdens deze lezing bespreken we de mogelijkheden van verschillende behandelopties en gedragstherapie om angst voor vuurwerk en andere harde geluiden te voorkomen en/of behandelen.

 

Onderwerpen die aan bod komen:

–  Alle behandelingsmogelijkheden op een rij, met uitleg van onze dierenarts:

o    Medicijnen
o    Homeopathische middelen
o    Voedingssupplementen
o    Thundershirt

–  Gedragstherapie en preventieve training (theorie) door Lianne van der Linde, gedragstherapeut Martin Gaus Hondenschool.

–  Tips en tricks voor een gezellige jaarwisseling met uw hond.

De aanvang van deze avond is om 19.00 en de lezing start om 19.30 en vind plaats op de hoofdkliniek van Tussen Mark en Amer (Watertorenstraat 9, 4927 RG Hooge Zwaluwe). De avond kost €10,- per persoon maar als u vóór 29 oktober betaalt dan krijgt u €5,- korting per persoon. Aanmelden kan telefonisch (0162 690 010) , per mail: info@tussenmarkenamer.nl , of aan de balie.

Mocht u niet in de gelegenheid zijn om naar de lezing te komen, neem dan op korte termijn contact met ons op zodat we u tijdig kunnen adviseren over de behandeling van vuurwerkangst bij uw huisdier.