Medische behandelingen zijn onderdeel van een goede verzorging van uw huisdier. Dit omvat preventieve gezondheidscontroles, maar uw dier kan ook een ongeluk krijgen of plots ernstig ziek worden. In de meeste gevallen kan de dierenarts uw huisdier weer genezen. De kosten van de behandeling kunnen echter oplopen en u kunt geconfronteerd worden met een rekening van honderden of zelfs meer dan duizend euro. Als u kiest voor een dergelijke behandeling dan is het belangrijk dat u in staat bent deze onverwacht hoge kosten te dragen. In deze informatiebrief lichten we toe wat een huisdieren zorgverzekering hierin kan betekenen. 

Zorgverzekering voor uw huisdier
Het is mogelijk om een zorgverzekering af te sluiten voor uw hond, kat, konijn of papegaaiDe meeste medische kosten ten gevolge van een ongeval of ziekte worden dan door de verzekeringsmaatschappij vergoed. Net als bij zorgverzekeringen voor mensen zijn er ook bij de dierenverzekeringen diverse pakketten mogelijk; u kunt bijvoorbeeld enkel voor ongevallen verzekeren of juist kiezen voor een uitgebreide dekking inclusief gezondheidscontroles en vaccinaties. Alles staat duidelijk vermeld in de brochures en de polisvoorwaarden die te vinden zijn op de websites. Zodoende bent u vooraf goed geïnformeerd over premies, betalingen in de kliniek en de vergoedingen.  

Waarom en bij wie verzekeren?
U dient uiteraard zelf te bepalen of u uw huisdier wilt verzekeren. Ons belangrijkste advies aan u als diereigenaar is om na te denken over mogelijke zorgkosten in de toekomst. Sommige mensen zetten zelf een bedrag opzij, voor anderen is een zorgverzekering voor het huisdier een uitkomstZo zorgt u ervoor dat u ook onvoorziene of uitgebreide behandelingen voor uw huisdier kunt betalen. 

De bekendste huisdieren verzekeraars zijn Petplan en Reaal Dier & Zorg (voorheen Proteq), maar ook via andere verzekeraars worden pakketten voor huisdieren aangeboden. Vergelijkingssites als www.verzekerjehuisdier.nl, dierenverzekering-vergelijken.nl, www.dierverzekeringvergelijking.nl en www.dierenverzekering-vergelijken.com kunnen u helpen bij uw keuze voor de zorgverzekering die het beste bij u en uw huisdier past. 

Kosten van de zorgverzekering
De kosten van een zorgverzekering zijn afhankelijk van de leeftijd en het ras en/of volgroeid gewicht van uw huisdier. Ook is het soort pakket en de looptijd van de verzekering bepalend voor de premie. Bij de meeste verzekeringen betaalt u zelf in de kliniek, waarna u de factuur bij de verzekering kunt declareren. Soms geldt dit niet voor hogere bedragen; dit verschilt per verzekering. Op de websites van de verzekeringen kunt u de premie berekenen en vrijblijvend een offerte aanvragen. Ook is het mogelijk direct een zorgverzekering af te sluiten. 

Kortingen
Vanuit het belang van goede voeding bij de preventie van gezondheidsproblemen hebben Royal Canin en Reaal Dier & Zorg speciaal voor pups en kittens het concept Gezondheid Verzekerd” ontwikkeld. Hierbij kan 25% korting op de 1e jaarpremie verkregen worden door gebruik te maken van Royal Canin voedingBij Petplan is het mogelijk met een gezondheidsverklaring van de dierenarts een maand gratis verzekering te krijgen voor uw pup of kitten. Lees meer over de actuele kortingsmogelijkheden op de betreffende websites.

Tot slot
Huisdieren zijn voor hun verzorging en welzijn afhankelijk van u als baasje. Gelukkig worden honden, katten en konijnen in Nederland over het algemeen goed verzorgd. Als u voorbereid bent op mogelijke onvoorziene zorgkosten dan zorgen we er samen voor dat uw huisdier een lang en gezond leven leidt.  

Klik hier voor informatie over de verzekering van uw vogel.