Het perfect passende tuig voor uw hond, genaamd Perfect Fit Harness, is opgenomen in het assortiment van de Vets & Pets Klinieken. Geschikt voor alle honden, maar vooral ideaal voor honden met rug- en nekklachten en voor honden die veel trekken aan de riem.
Door jarenlang onderzoek, observaties en gedragsmatige analyse is men tot de conclusie gekomen dat het uitlaten van de hond met een halsband belastend kan zijn voor de gezondheid en het welzijn van de hond, waarbij secundair ook gedragsproblemen kunnen ontstaan. Er blijkt ook een duidelijke relatie te bestaan tussen trekgedrag en afwijkingen in de rug.
Veel tuigjes op de huidige markt zitten, met de beste bedoelingen, niet comfortabel voor veel honden;
  • Ze zitten te laag op de borst of over de schoudergordel en belemmeren daarbij de beweging van de voorpoten.
  • Ze zitten te hoog en drukken de keel of luchtpijp dicht.
  • Het juiste aangrijpingspunt voor de riem zit te ver naar achteren waardoor de hond soms juist meer gaat trekken.
Bij het Perfect Fit Harness wordt rekening gehouden met deze aandachtspunten. Het bestaat uit 3 gekoppelde onderdelen en wordt zodoende op maat aangemeten.
  • Het is in 3 series verkrijgbaar en binnen elke serie is elk onderdeel ook in meerdere maten leverbaar. Op die manier is er voor elke hond een perfect passend tuig samen te stellen.
  • De top is in verschillende kleuren leverbaar. De front en girth alleen in zwart.
  • Ook is er nog een Tiny serie voor de kleinste hondjes. Deze bestaat uit 2 onderdelen.

Dit perfect passend tuig wordt gratis door onze dierfysiotherapeut Claudi Leijten of één van haar assistentes op maat aangemeten voor uw hond.
Maak dus snel een afspraak bij de balie of bel uw kliniek!