Het belangrijkste wapen van de vlo is ……de voortplanting; 10 vlooienvrouwtjes leggen in één maand tot 15.000 eitjes! Heeft uw huisdier vlooien dan komen deze eitjes in de directe omgeving; dus bij u in huis terecht. Deze besmetting kan in korte tijd exploderen.

 

De traditionele manier van vlooienbestrijding

Om vlooienplagen te voorkomen moeten uw huisdieren eigenlijk het hele jaar met een vlo-dodend middel (de maandelijkse pipet in de nek) behandeld worden. De ervaring leert, dat dit gemiddeld slechts 4 maanden per jaar – vooral in de zomerperiode – ook daadwerkelijk door eigenaren wordt uitgevoerd. Deze matige therapietrouw wordt veroorzaakt doordat het belang van consequente vlooienbestrijding regelmatig onderschat of gewoon vergeten wordt. Het opbrengen van een pipet wordt vaak ook als een heel gedoe ervaren. En als dan ook nog eens de kat vlucht…… willen de baasjes een strijd liever voorkomen. Het gevolg is een matige therapietrouw, waardoor in de jaarlijkse vlooienbestrijding nogal eens een ‘gat’ van ongeveer 8 maanden ontstaat !

 

Program injectie: een slim alternatief voor de kat

Het alternatief voor de maandelijkse vlo-dodende pipet in de nek van uw kat is de program injectie. Deze halfjaarlijkse onderhuidse injectie ‘ontwapent’ de vlo en pakt het probleem bij de bron aan. De door de assistente per injectie ingebrachte stof lufenuron maakt de vlo via het bloed van uw kat onvruchtbaar. Via de vlooienpoepjes blokkeert deze stof tevens de ontwikkeling van de larven en gaan de vlooien eerder dood. De vlo kan zich dus niet meer voortplanten, waardoor vlooienplagen op een vrij simpele wijze – middels slechts 2 injecties per jaar – effectief worden voorkomen. Als u één van deze beide injecties bovendien laat samenvallen met de jaarlijkse gezondheidscontrole en vaccinatie van uw kat, hoeft u voor hiervoor onze kliniek slechts 1 x per jaar extra te bezoeken.

Program injectie is dus een alternatief voor de maandelijkse vlododende pipet in de nek, met als voordelen voor u als eigenaar:

  • de lange werkingsduur en het (toedienings-)gemak. Ideaal voor lastig behandelbare katten. Het product wordt door de dierenarts of assistente optimaal toegediend;
  • door middel van een schriftelijke oproep wordt u door ons automatisch aan de halfjaarlijkse program injectie herinnerd. Het heeft natuurlijk de voorkeur om één van de program injecties gelijktijdig met de jaarlijkse gezondheidscontrole en vaccinatie toe te laten dienen; dit om o.a. kosten en extra bezoek aan de kliniek te besparen.
  • de bewezen veiligheid; het mag worden toegediend aan gespeende kittens, drachtige en melkgevende poezen;
  • geen resten van een pipet in de vacht, waardoor uw kat direct weer veilig geknuffeld kan worden;
  • de program injectie mag worden gecombineerd met alle vlo- en wormdodende middelen. Dus in het geval van een reeds bestaande vlobesmetting kan zowel een vlo-dodend middel in de nek worden toegediend als (gestart worden met) de program injectie.

 

Kosten program injectie

De behandeling met 2 injecties per jaar van uw kat met de program-injectie valt over het algemeen goedkoper uit  dan de maandelijkse behandeling met de betere vlooienpipetten in de nek van uw huisdier. De injectie kan eventueel ook door een paraveterinair assistente toegediend worden waardoor de kosten verder gedrukt kunnen worden.

Interesse in dit slimme alternatief ter voorkoming van een vlooieninvasie ?

Vraag ons om informatie en/of een prijsopgave op maat.