Al sinds vele eeuwen houden mensen vogels voor de meest uitlopende redenen. Zo werden vroeger kippen gebruikt als bron voor voedsel, roofvogels voor de jacht , duiven voor de post en papegaaiachtigen en zangvogels als gezelschapsdier.

Ook in de huidige tijd worden vogels gehouden om dezelfde redenen. We maken nu wel een duidelijk onderscheid tussen vogels die gebruikt worden als voedseldieren (kippen, kalkoenen en ganzen) en dieren die als gezelschapsdier of voor de hobby gehouden worden. Hoewel soms de hobby zo intensief kan zijn dat sommige mensen er een beroep van hebben gemaakt door ze te kweken of als jachtvogel te gebruiken.

Het houden van vogels kan een fantastische en verantwoorde hobby zin, mits je gezonde dieren hebt en deze gezond kunt houden. Hiervoor is het wel belangrijk dat de vogels op een juiste manier verzorgd worden en dat de gezondheid goed begeleid wordt.

Hiervoor kunt u uitstekend terecht bij de klinieken van Vets & Pets, te weten Dierenkliniek De Baronie in Prinsenbeek en Dierenkliniek Tussen Mark en Amer in Made.

In Dierenkliniek De Baronie werkt Peter Bastiaansen als vogeldierenarts. Hij is sinds vele jaren een begrip op het gebied van ziektekunde van vogels. Ook voor advies op het gebied van huisvesting , verzorging en het kweken kunt U bij hem terecht. Hij wordt In Dierenkliniek De Baronie ondersteund door Kirsten van Bokhorst die zich onder zijn vakkundige “vleugels” ontwikkelt tot vogeldierenarts…