De ruimste openingstijden in regio Breda: We zijn elke werkdag geopend van 8.00-19.00 en op zaterdag van 9.00-17.00. We werken op afspraak, waardoor u niet lang hoeft te wachten.

 

Bereikbaarheid: De Baronie is goed bereikbaar vanuit Prinsenbeek, Breda of vanaf de snelweg (A16). Direct achter de kliniek is ruim voldoende parkeergelegenheid aanwezig.

 

24/7-dienstregeling:  Ook buiten onze openingstijden staan we voor spoedgevallen altijd voor u klaar. We zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar op ons vaste telefoonnummer 076-5415030. Buiten openingstijden krijgt u onze dienstdoend dierenarts aan de telefoon. Om spoedpatiënten de meest optimale zorg te kunnen bieden worden deze buiten openingstijden meestal in de zusterpraktijk in Made behandeld. Ook op deze locatie is de betreffende dierenarts via de digitale patiëntenkaart altijd op de hoogte van de ziektegeschiedenis van uw huisdier.

 

Huisvisites: Indien u dat wenst komen we ook aan huis, bijvoorbeeld voor het inslapen van een huisdier als u daarvoor liever in de eigen vertrouwde omgeving blijft.

 

De dierenartsen: Ons team bestaat uit 5 dierenartsen, die door een mix van opleiding, ervaring en continue nascholing zeer vakkundig zijn. Naast algemene diergeneeskundige behandelingen heeft elke dierenarts zich verdiept in specifieke gebieden van de diergeneeskunde. Uiteraard kunt u bij het maken van een afspraak aangeven door welke dierenarts u geholpen wilt worden en kunt u een vast aanspreekpunt binnen de kliniek kiezen.

 

De paraveterinairen: Onze assistenten zijn breed opgeleid en daardoor meer dan enkel telefonist/baliemedewerker. U kunt bij ze terecht voor behandelingen en begeleiding zoals nagels knippen, voedingsadvies, gewichtsbegeleiding, bloeddrukcontroles, gebitscontroles en begeleiding van suikerpatiënten.

 

Uitgebreide onderzoeksmogelijkheden: In onze kliniek beschikken we over moderne middelen om uw dier te onderzoeken zoals bloed/urineanalyse-apparaten, digitale röntgen, echo, scopie, allergietesten, ECG en bloeddrukmeter. Zo kunnen consult en aanvullend onderzoek vaak op dezelfde dag worden uitgevoerd en volgt er snel een uitslag.

 

Uitgebreide behandelmogelijkheden: Ons team heeft de kennis en de middelen om veel ingewikkelde behandelingen uit te voeren. Zo kunt u o.a. bij ons terecht voor de meeste operaties, zoals orthopedische ingrepen, sterilisaties d.m.v. kijkoperatie, overige scopieën en gebitsbehandelingen. Bij dit soort ingrepen geven we optimale pijnstilling en maken we gebruik van gasnarcose en uitgebreide monitoring om het narcose-risico te minimaliseren. In onze opname kunnen patiënten verblijven die intensieve verzorging, infuus of extra zuurstof nodig hebben

 

Vogelgeneeskunde: Dierenkliniek de Baronie is een van de weinige praktijken in Nederland met uitgebreide kennis/ervaring in de vogelgeneeskunde. Drs. Peter Bastiaansen en drs. Kirsten van Bokhorst hebben zich met name op de behandeling van papegaaiachtigen toegelegd.

 

Samenwerking Vets&Pets: Dierenkliniek de Baronie is onderdeel van Vets&Pets, een groep van samenwerkende gezelschapsdierenpraktijken met een gedeelde visie. In gevallen dat een behandeling buiten onze eigen specialismen valt, kunnen we u vaak naar één van deze praktijken in de regio doorverwijzen. Bij gedragsproblemen werken we samen gedragstherapeuten voor zowel honden, katten als vogels. Voor fysiotherapie, hydrotherapie en osteopathie kunt u bij terecht bij onze dierenfysiotherapeut/osteopaat Claudi Leijten (www.fysiovoordieren.nl).

 

Dependance Animal World: Sinds 2015 hebben we een dependance in de dierenspeciaalzaak Animal World in Oudenbosch. Hier kunt u dagelijks terecht voor consulten, voeding en medicatie

 

Aangepaste consulten: U kunt bij ons ook terecht voor de Basic Budget Enting en het Basic Budget Consult. Dit zijn entingen of consulten tegen een sterk gereduceerd tarief op een inloopspreekuur (elke werkdag tussen 8.30-9.00, in Animal World op ma t/m za van 13.30-14.00). Voorwaarden zijn een verkort consult (maximaal 5 minuten), een beperkte gezondheidscontrole en geen vrije artsenkeuze. Voor uitgebreide vragen/gezondheidsklachten kunt u een reguliere consultafspraak maken.

 

Betalings- en kortingsmogelijkheden: Betaling kan per PIN of contant. Voor vaste klanten bieden we diverse kortingsmogelijkheden zoals een spaarsysteem, een vaste klantenkorting en het partnerprogramma. Daarnaast starten we eind 2017 met het Zorgplan; preventieve diergeneeskundige zorg tegen een vast bedrag per maand. Kijk voor de voorwaarden op de website of informeer bij de kliniek.

 

Website: Op onze website www.dierenkliniekdebaronie.nl en de overkoepelende site www.vetsenpets.nl vindt u nog veel meer informatie over de kliniek, onze mogelijkheden en uitgebreide informatie over diergezondheid. Ook kunt u zich er aanmelden voor onze nieuwsbrief.

 

Facebook: Dierenkliniek de Baronie is erg actief op Facebook. U leest er bijv. verhalen over patiënten, onze nieuwste acties, vermiste/gevonden dieren en informatie over ziektepreventie. “Vind ons leuk” en volg ons via www.facebook.com/dierenkliniekdebaronie.

 

Lezingen/cursussen: Regelmatig organiseren we lezingen voor onze klanten/geïnteresseerden. Zo geven we puppyparty’s en cursussen EHBO bij dieren. Via de website/facebook houden wij u hiervan op de hoogte.

 

Samenvattend: Bij Dierenkliniek de Baronie bent u aan het juiste adres voor de optimale zorg voor uw huisdier. De kwaliteit van de dienstverlening en een open een eerlijke communicatie naar onze klanten staan hierbij voorop.