Het team van dierenartsenpraktijk Zuidwesthoek wil mensen op een vriendelijke en professionele manier begeleiden en ondersteunen bij de zorg voor hun huisdieren. Gezamenlijk streven wij naar een veterinaire dienstverlening van een zichtbaar hoog niveau. Wij onderscheiden ons door het bieden van een uitstekende service en betrokkenheid, waarbij u en uw huisdier centraal staan.

Consulten en behandeling

Wij werken uitsluitend volgens afspraak. U kunt tijdens onze openingstijden zowel telefonisch als aan de balie op één van onze locaties een afspraak maken voor een consult, onderzoek of behandeling van uw huisdier. Over het algemeen kunt u voor een consult, onderzoek en behandeling van uw huisdier op korte termijn (binnen enkele dagen) bij ons terecht.

Op afspraak

U wordt aan de balie of telefoon zo snel en correct mogelijk geholpen door een van onze assistentes. Door drukte kan het een enkele keer voorkomen dat u even moet wachten of aan de telefoon in de wacht gezet wordt. Wij hopen dat u hiervoor begrip heeft, maar ondervindt u hiervan teveel hinder of heeft u te maken met een spoedgeval laat dit ons dan alstublieft direct weten.

Basic Budget Enting

Helaas zijn er nog steeds infecties waarvoor geen goede medicijnen bestaan. Deze ziekten zijn dan ook niet goed te behandelen en kunnen uw huisdier ernstig ziek maken. Het is van groot belang dat uw huisdier een goede afweer opbouwt tegen deze ziektes. Het opbouwen van een goede afweer kan door middel van het regelmatig laten vaccineren van uw huisdier.
Wij begrijpen dat onder de huidige economische omstandigheden niet iedereen de kosten die een huisdier met zich meebrengt eenvoudig kan opbrengen. Echter het achterwege laten van de jaarlijkse vaccinatie en gezondheidscontrole vinden wij als dierenartsen een verkeerde manier van bezuinigen. Aangezien wij ons zorgen maken over deze ontwikkeling, willen wij  een nieuwe dienst lanceren waarin uw huisdier tegen een lager tarief gevaccineerd kan worden; de Basic Budget Enting.

De Basic Budget Enting kort samengevat:

  • Sterk gereduceerd tarief voor enkel en alleen de vaccinatie
  • 5 minuten durend vaccinatie-consult waarbij uw huisdier een korte gezondheidscheck krijgt
  • Alleen beschikbaar tijdens het speciale Basic Budget Enting spreekuur
  • Geen vrije keuze van dierenarts
  • Voor uitgebreide vragen of gezondheidsklachten dient een normale afspraak voor een consult van 10 minuten gemaakt te worden.

 

Keuzevrijheid van dierenarts

Bij het maken van een afspraak kunt u aangeven door welke dierenarts u bij voorkeur geholpen wenst te worden. De algemene spreekuren en routine-ingrepen worden door alle dierenartsen uitgevoerd. Daarnaast heeft een ieder zich toegelegd op een specifiek gebied van de geneeskunde van het gezelschapsdier. Hierdoor kan het voorkomen dat u in sommige gevallen na goed overleg, bij één van onze andere dierenartsen terecht komt.
Indien u ons bezoekt voor een second opinion of doorverwezen wordt door een andere praktijk dan is het praktisch om vooraf aan te geven voor welke problemen u langskomt. Zo kan van tevoren bepaald worden welke dierenarts u het beste van dienst kan zijn.

Opname en behandeling

Het kan nodig zijn om uw huisdier voor observatie of behandeling in onze praktijk op te nemen. Gedurende deze periode kan uw huisdier rekenen op een uitstekende zorg van ons team, wij zullen onze uiterste best doen om uw dier op zijn/haar gemak te stellen.

Indien uw huisdier onder narcose gebracht moet worden voor het onderzoek, vragen wij u uw dier 12 uur voor opname geen voedsel en uitsluitend water aan te bieden. Daar en tegen is het voor vogels, konijnen, knaagdieren en fretten die een operatie moeten ondergaan, wél extra belangrijk dat ze de dag van de operatie continu eten en drinken aangeboden krijgen.
We vragen u om telefonisch bereikbaar te zijn gedurende het verblijf van uw huisdier in onze kliniek.
Wanneer uw huisdier  wordt opgehaald, krijgt u de instructies  voor de nazorg van ons mee. Mochten er vragen zijn, aarzelt u dan niet om contact op te nemen met onze dierenkliniek. We zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week telefonisch bereikbaar op het telefoonnummer 0164-235112.

Operatie

Wij vragen u uw huisdier 12 uur voor de geplande operatie geen voedsel, uitsluitend water aan te bieden. Voor vogels, konijnen, knaagdieren en fretten die een operatie moeten ondergaan is het extra belangrijk dat ze de dag van de operatie wel continu eten en drinken aangeboden krijgen.
Wanneer uw huisdier wordt gebracht voor een operatie zullen er nog enkele vragen aan  u worden gesteld, deze hebben betrekking op de gezondheid en toestand van uw dier. Tevens vragen wij of u voorafgaande aan de narcose een bloedonderzoek wilt laten uitvoeren om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van de gezondheid. Zo kunnen we de risico’s van de narcose nog verder beperken.
Het bloedonderzoek kan ons doen besluiten de narcose van uw huisdier aan te passen, extra maatregelen zoals infuustherapie te starten of zelfs geheel af te zien van de narcose wanneer dit een onverantwoord risico zou vormen.  Het onderzoek wordt direct in ons eigen moderne laboratorium uitgevoerd. Eén van onze artsen zal de uitslag al na enkele minuten met u bespreken.
Onze operatiekamers zijn voorzien van uitgebreide narcoseapparatuur. Zo word uw huisdier continu gecontroleerd. Wij kunnen hierdoor een goed inschatting maken van de toestand van uw huisdier. Wanneer er problemen ontstaan kunnen we ook we direct ingrijpen.
De narcoseapparatuur is voorzien van ECG deze houdt de hartslag continu in de gaten). Wanneer een huisdier onder narcose gebracht is, wordt  er direct een tube in de luchtpijp geplaatst. Via deze tube wordt uw huisdier tijdens de narcose continu voorzien van zuurstof. Het anesthesieapparaat is zelfs  instaat om uw huisdier indien nodig te beademen. Zo proberen wij er alles aan te doen om de narcose van uw huisdier zo veilig en goed mogelijk te laten verlopen.
We vragen u om telefonisch bereikbaar te zijn gedurende het verblijf van uw huisdier in onze kliniek.Wanneer uw huisdier  wordt opgehaald, krijgt u de instructies  voor de nazorg van ons mee. Mochten er vragen zijn, aarzelt u dan niet om contact op te nemen met onze dierenkliniek. We zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week telefonisch bereikbaar op het telefoonnummer 0164-235112.

Spoed

Indien u van mening bent dat uw huisdier met spoed onderzocht en/of behandeld moet worden. Dan kunt u ons 24 uur per dag en 7 dagen per week telefonisch bereiken via het nummer 0164-235112

Telefonische consult

Van maandag t/m vrijdag is er een telefonisch spreekuur met de dierenarts van 8.30 – 9.00 uur.
Onze dierenartsen zijn dan bereikbaar via het telefoonnummer 0164-235112.

Financiën

Alle consulten en behandelingen vinden plaats tegen een directe betaling, dit is in onze praktijken zowel contant als via pin mogelijk. Voor meer informatie omtrent de tarieven, de betalingsmogelijkheden en eventuele kortingsregelingen verwijzen wij u naar Vets & Pets. Binnen de Vets & Pets groep zijn alle prijzen uniform.

 Klachten en complimenten

Klachten

Alle dierenartsen en medewerkers van dierenartsenpraktijk Zuidwesthoek zijn er voor u en uw huisdier. Zij proberen u en uw huisdieren zo goed mogelijk te helpen. Toch kan het gebeuren dat dit niet helemaal naar wens gaat, u bent bijvoorbeeld niet tevreden over een behandeling, over de organisatie of de wijze waarop u bent bejegend. Dan horen wij dit graag van u. Uw suggesties en opmerkingen zijn erg belangrijk en bieden ons de mogelijkheid om de zorg- en dienstverlening verder te verbeteren.

U kunt uw klacht op verschillende manieren kenbaar maken aan ons:

  • Telefonisch: via het telefoonnummer: 0164-235112
  • Per post: Dierenartsenpraktijk Zuidwesthoek, Oude Moerstraatsebaan 33, 4614 RN  Bergen op Zoom
  • Online: via het online contact-formulier 

Complimenten

Bent u tevreden? Ook dan horen wij dit graag van u. Want dan weten wij dat we op de goede weg zijn. Voor onze medewerkers zijn uw complimenten de mooiste beloning die zij kunnen krijgen.
Complimenten kunt u persoonlijk maar uiteraard ook via het contact-formulier aan ons doorgeven.

 

 [/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]