(hardplastic speelgoedbal voor uw hond, kat, fret, konijn)

Wanneer u uw huisdier normaal met droge brokken voert, kan dit speelgoed gebruikt worden om uw huisdier eten te geven. U kunt de KONG Wobbler of de Snackbal vullen met een portie voedsel. (Denk er wel aan dat de grootte van de voedingsbrokjes geschikt moet zijn voor het gebruik in het speelgoed.) Laat uw huisdier vervolgens zelf al het voedsel uit het speelgoed halen, u laat hem zo zijn natuurlijk instinct gebruiken!

 

Door middel van dit speelgoed moet uw huisdier denken en ‘werken’ om zijn voeding te bemachtigen. Hij moet duwen, lopen en rollen vooraleer hij beloond wordt. Een interessante en leuke ervaring voor uw dier. Uw huisdier moet met dit speelgoed echt zijn hersenen gebruiken; hij verbruikt dus lichamelijk energie wat kan helpen overgewicht te bestrijden én geestelijk energie wat het risico op gedragsproblemen aanzienlijk verkleint! Het staat vast dat het voor een huisdier belangrijk is dat hij zichzelf kan ontwikkelen door middel van spel, oefening en fysieke training. Het leidt ook geen twijfel dat een tevreden huisdier minder problemen vertoont dan huisdieren die mentaal onvoldoende worden gestimuleerd.

 

Gebruiksaanwijzing:

Vul het speelgoed met uw huisdier zijn favoriete droge voeding of wat snoepjes en leg de Wobbler of de Snackbal op de grond. Leg rond en onder het speelgoed ook wat brokjes om de interesse te wekken. Heeft uw dier het niet door dan duw er zachtjes tegen aan, zodat er een beetje voeding uitvalt. Uw huisdier zal snel begrijpen dat er nog meer uit te halen valt.

Na een korte leerperiode zal uw dier alleen met het speelgoed kunnen gaan spelen, wat hem urenlang plezier zal verschaffen. Zo kunt u het dus bijvoorbeeld geven als u visite krijgt of indien het vertrouwd is als hij alleen thuis moet blijven.

NB: Als een dier niet gewend is om moeite te doen voor het bemachtigen van zijn voer, dan kan het soms wat langer duren. Haal wel ander eten uit zijn bereik, zodat het dier minder snel opgeeft en gewoon uit zijn voerbak gaat eten.  

De Snackbal rolt makkelijk en de opening is instelbaar van makkelijk naar moeilijk. Altijd makkelijk beginnen, anders geeft uw dier het op en doet hij niets met de bal. Voor sommige dieren is de Snackbal moeilijk! De Snackbal is verkrijgbaar in 3 maten en is geschikt voor honden, katten, fretten en konijnen. De KONG Wobbler is een moeilijkere variant, welke geschikt is voor slimme honden (vanaf 12kg).