Bij de Vets & Pets klinieken vinden we het belangrijk dat u en uw kitten goed worden begeleid. Daarom worden bij verschillende Vets & Pets klinieken kitten-consultaties aangeboden. Via dit programma houden we de ontwikkeling van uw kitten in de gaten en stimuleren we positieve ervaringen in de dierenkliniek. In deze informatiebrief lichten we toe wat dit programma inhoudt.  

 

Rond 9 en 12 weken leeftijd komt uw kitten bij ons voor de gezondheidscontrole en kitten-vaccinaties. De volgende vaccinatie wordt vervolgens op 1 jaar leeftijd ingepland. In dit eerste levensjaar van uw kitten vinden de 1e en 2e socialisatiefase plaats, gaat de kitten puberen, wisselt het volledige gebit en komt uw kitten in aanraking met parasieten. Ook kunnen er allerlei vragen opkomen op het gebied van voeding, gedrag, verzorging, huisdierenverzekering, al dan niet castreren/steriliseren, ect. Het eerste levensjaar is daarmee erg bepalend voor het verdere leven van uw kat en daarom vinden wij het belangrijk om u en uw kitten hierin te ondersteunen. Met dit doel worden er bij verschillende Vets & Pets klinieken kitten-consultaties aangeboden.  

Wat houdt het in?

De kitten-consultatie is een begeleidingsprogramma waarbij uw kitten verschillende keren wordt nagekeken, dit gebeurt door de dierenarts op ca. 9 en 12 weken voor de kitten-vaccinaties en op de 6 maanden leeftijd bij de junior-check. Daarnaast zijn er controles door de paraveterinair assistente op de 4 en 8 maanden leeftijd. Uw kitten wordt nagekeken en verschillende zaken m.b.t. de huidige leftijd worden besproken. Het verslag van deze controle ontvangt u per e-mail. 

Met deze controles wordt de lichamelijke- en gedragsmatige ontwikkeling van uw nieuwe huisgenoot op de voet gevolgd, kunt u al uw vragen kwijt en kan indien nodig vroegtijdig worden bijgestuurd. Naast deze medische begeleiding zorgen we ervoor dat dit voor uw kitten een fijne ervaring is vol knuffels en beloningen, zodat hij of zij leert dat het niet eng is op in de kliniek.  

 

Wat zijn de kosten?  

Voor de kitten-consultaties geld het volgende:
 

  • Controle bij de dierenarts op 9 en 12 weken en op 6 maanden leeftijd (junior-check): normale (vaccinatie-)consultprijs  
  • Controle bij de paraveterinair op 4 en 8 maanden leeftijd: gratis paraveterinair consult  

 

Hoe meld ik mij aan?  

Wilt u van de kitten-consultatie gebruik maken, dan kunt u zich in de kliniek of telefonisch aanmelden. Voor de kitten-consultatie kan dan gelijk een afspraak worden ingepland op een dag naar keuze.  

Informeer bij uw Vets & Pets kliniek naar de mogelijkheid, want goede zorg voor uw kittens begint bij de basis!  

 

© Vets & Pets 2024