Normaal gesproken bezoekt u ons met een jong kitten in de eerste maanden van zijn/haar leven een keer voor een eerste gezondheidscontrole en vaccinatie na de aanschaf en daarna eventueel nog een tweede check en vaccinatie rond de 12 weken en kon het vervolgens zijn dat wij hem of haar pas het jaar daarna, bij de oproep voor de jaarlijkse gezondheidscontrole, weer opnieuw zien.

Uit ervaring weten wij dat – alhoewel een jaar in menselijke opzicht soms zeer snel kan verlopen – dit eerste jaar voor een jong dier in allerlei opzichten heel bepalend is.

Zo vind in dit eerste jaar zijn socialisatiefase plaats, start hij met puberen, wisselt het gebit, komt hij in aanraking met parasieten en komen er allerlei vragen op uw pad op het gebied van: voeding, gewicht, verzorging, verzekering, al dan niet castreren c.q. steriliseren, etc.

Omdat wij het belang van een goede begeleiding van u en uw kitten – zeker tijdens dit eerste levensjaar – ten volle onderschrijven, bieden wij u aan gebruik te maken van onze: Kittenconsultatie.

WAT HOUDT HET IN?

De kittenconsultatie is een begeleidingsprogramma waarbij uw kitten verschillende keren wordt nagekeken. Dit gebeurt door de dierenarts op ca. 9 en 12 weken en op 6 maanden leeftijd. Daarnaast zijn er controles door de paraveterinair assistente op 4 en 8 maanden leeftijd. Uw kitten wordt nagekeken en verschillende zaken m.b.t. de huidige leeftijd worden besproken. Het verslag van deze controle ontvangt u geprint of per e-mail.

WAT ZIJN DE KOSTEN?

In het kader van de kittenconsultatie voor de check van uw kitten geldt het volgende:

– door de dierenarts op 9 weken, 3 en 6 maanden leeftijd: normale consultprijs

– door de paraveterinair op 4 en 8 maanden leeftijd: gratis paraveterinair consult

HOE MELD IK MIJ AAN?

Wilt u van de kittenconsultatie gebruik maken, dan kunt u dit ter plekke aan de dierenarts kenbaar maken, dan wel achteraf via de paraveterinair aan de balie of telefonisch. Er kan dan gelijk een nieuwe afspraak voor een consult met u worden gemaakt.

WAT ZIJN DE VOORDELEN?

Wij denken dat er enkele grote voordelen voor u als kitteneigenaar uit de kittenconsultatie voortvloeien.

– Zo wordt er op meerdere momenten tijdens een zeer belangrijke periode in het leven van uw kitten, door deskundigen zowel naar de lichamelijke- als gedragsmatige ontwikkeling van uw nieuwe huisgenoot gekeken; waardoor er indien nodig, tijdig bijgestuurd c.q. ingegrepen kan worden;

– Zo kunt u vaker uw vragen omtrent uw kitten persoonlijk aan ons kwijt;

– Verder is de prijs voor deze intensievere begeleiding bewust laag gehouden.

…… want goede zorg voor uw kitten begint bij de basis !