Bij de Vets & Pets klinieken vinden we het belangrijk dat u en uw pup goed worden begeleid. Daarom worden puppy-consultaties aangeboden. Via dit programma houden we de ontwikkeling van uw pup in de gaten en stimuleren we positieve ervaringen in de dierenkliniek. In deze informatiebrief lichten we toe wat dit programma inhoudt. 

Rond 9 en 12 weken leeftijd komt uw pup bij ons voor de gezondheidscontrole en puppy-vaccinaties. De volgende vaccinatie wordt vervolgens op 1 jaar leeftijd ingepland. In dit eerste levensjaar van uw pup vinden de 1e en 2e socialisatiefase plaats, gaat de pup puberen, wisselt het volledige gebit en komt uw pup in aanraking met parasieten. Ook kunnen er allerlei vragen opkomen op het gebied van voeding, gedrag, verzorging, verzekering, al dan niet castreren/steriliseren, etc. Het eerste levensjaar is daarmee erg bepalend voor het verdere leven van uw hond en daarom vinden wij het belangrijk om u en uw pup hierin te ondersteunen. Met dit doel worden er bij verschillende Vets & Pets klinieken puppy-consultaties aangeboden.  

 

Wat houdt het in? 

De puppy-consultatie is een begeleidingsprogramma waarbij uw pup verschillende keren wordt nagekeken. Dit gebeurt door de dierenarts op ca. 9 en 12 weken voor de puppy-vaccinaties en op 6 maanden leeftijd bij de junior-check. Daarnaast zijn er controles door de paraveterinair assistente op 4, 5, 8 en 10 maanden leeftijd. Uw pup wordt nagekeken en verschillende zaken m.b.t. de huidige leeftijd worden besproken. Het verslag van deze controle ontvangt u geprint of per e-mail.  

Met deze controles wordt de lichamelijke- en gedragsmatige ontwikkeling van uw nieuwe huisgenoot op de voet gevolgd, kunt u al uw vragen kwijt en kan indien nodig vroegtijdig worden bijgestuurd. Naast deze medische begeleiding zorgen we ervoor dat dit voor uw pup een fijne ervaring is vol knuffels en koekjes, zodat hij of zij leert dat het niet eng is in de kliniek. 

 

Wat zijn de kosten? 

Voor de puppy-consultatie geld het volgende: 

  • Controle bij de dierenarts op 9 en 12 weken en 6 maanden leeftijd (junior check): normale (vaccinatie-) consultprijs 
  • Controle bij de paraveterinair op 4, 5, 8 en 10 maanden leeftijd: gratis paraveterinair consult 

 

Hoe meld ik mij aan? 

Wilt u van de puppy-consultatie gebruik maken, dan kunt u zich in de kliniek of telefonisch aanmelden. Voor de puppy-consultatie kan dan gelijk een afspraak worden ingepland op een dag naar keuze. 

Vele pup-eigenaren zijn u voorgegaan, met gezonde en vrolijke jonge honden als resultaat. Informeer daarom bij uw Vets & Pets kliniek naar de mogelijkheden, want goede zorg voor uw pup begint bij de basis! 

 

© Vets & Pets 2024