Onze praktijken zijn voor het merendeel uitgerust met een moderne digitale röntgenapparatuur speciaal voor het gebit van uw huisdier. Deze apparatuur is van groot belang voor een goed onderzoek en dus voor de behandeling van gebitsproblemen.

Net zoals bij de ‘gewone’ tandarts wordt bij deze techniek een kleine (3 cm bij 4 cm) sensor aan de binnenzijde van de tanden of kiezen geplaatst. Deze sensor staat rechtstreeks in verbinding met een computer en de röntgenfoto is daarom binnen enkele seconden op het computerscherm zichtbaar. Op deze wijze kunnen wij op een snelle en efficiënte manier de tand en zijn wortel beoordelen en een gefundeerde beslissing nemen of een tand al dan niet getrokken moet worden. Ook de kaak zelf kan mooi in beeld gebracht worden, bv. zinvol bij fracturen of bij tumoren.
Daarnaast stelt dit apparaat ons in de gelegenheid om andere kleine structuren in beeld te brengen, zoals teentjes bij kleine honden, katten of knaagdieren, of voor het beoordelen van de fijne botstructuur bij neusklachten.
Voor deze onderzoeken is het noodzakelijk dat de patiënt onder algehele narcose wordt gebracht, dit omdat de sensor erg kwetsbaar is en in de mond van uw dier wordt geplaatst. Hij of zij moet daarom volledig stil blijven liggen en mag zeker niet bijten.

Verdenkt U uw huisdier van gebitsproblemen, dan kunt u vrijblijvend een afspraak maken voor een gratis gebitscontrole door één van onze mondhygiënistes. Zij kunnen voor u inschatten of een gebitsreiniging en eventueel het maken van een dentale röntgenfoto zinvol is. Indien gewenst zal zij aansluitend voor u een kostenraming opstellen.