Bij dierenkliniek Tussen Mark en Amer is op vaste dagen dierenfysiotherapeut, Claudi Leijten aanwezig. Zij behandelt uw dier op verwijzing van uw dierenarts. Naast de reguliere dierfysiotherapie biedt ze bij Dierenkliniek Tussen Mark en Amer in Made als één van de weinige dierfysiotherapeuten in de regio ook hydrotherapie voor honden aan.

 

Hydrotherapie is bewegingstherapie in water. Deze wordt in de kliniek uitgevoerd in een Aquatrainer: dit is een waterbassin met een loopband waarin de snelheid, hoogte van het water en de helling kunnen variëren. Dit zorgt voor een optimale trainingsprikkel per training, aangepast aan de hond. Door de eigenschappen van water wordt de hond ondersteund bij het uitvoeren van doelgerichte oefeningen. Door de opwaartse druk van het water worden de gewrichten van de hond minder tot niet belast. De weerstand van het water zorgt voor training van de spierkracht en verbetering van de coördinatie en conditie. Daarnaast is bewegen in warm water effectief en ontspannend.

De dierenfysiotherapeut zal de aquatraining als deel van een totaal behandelplan opzetten. U zult als eigenaar ook oefeningen en beweeg adviezen meekrijgen.


De ervaring leert dat deze therapie ook goed uitvoerbaar is bij honden die niet graag zwemmen.

 

Wanneer hydrotherapie?

Allerlei klachten aan het bewegingsapparaat van uw dier komen in aanmerking voor dierfysiotherapie zoals:

  • Spier-, pees- en gewrichtsblessures
  • Rug- en/of halsproblemen (hernia, spondylose)
  • Gewrichtsafwijkingen zoals HD, OCD, Artrose, reuma
  • Revalidatie na een operatie of botbreuken
  • Algemene stijfheid a.g.v. ouderdom
  • Verlammingsverschijnselen en coördinatiestoornissen
  •  Allerlei (sport)blessures
  • Overgewicht
  • Verminderde conditie of sportprestaties
  • Ter preventie van sportblessures

Lees eventueel meer over hydrotherapie op de site va de vakgroep Hydrotherapie voor honden van de NVFD.

Hoe werkt de dierenfysiotherapeut?

De behandeling begint met een intake-gesprek en een fysiotherapeutisch onderzoek. Vervolgens wordt gekeken wat de behandelmogelijkheden zijn. De bevindingen worden met de eigenaar besproken. Bij afsluiten van de therapie wordt een rapportage naar de dierenarts gestuurd.

 

Contact

Dierenfysiotherapeut Claudi Leijten, is op maandag en donderdag bij TMA aanwezig. Via de paraveterinaire assistentes kunt u rechtstreeks een afspraak bij haar maken.

Voor verdere vragen omtrent dierfysiotherapie & hydrotherapie kunt u altijd contact opnemen met:

 

Claudi Leijten dierenfysiotherapeut
Tel: 06-23617840
info@fysiovoordieren.nl
cleijten@tussenmarkenamer.nl
www.fysiovoordieren.nl